Help mee! Registratie collectie 'De Speelberg'

collectie speelgoed

Stef Dehollander was jarenlang uitbater van het Labyrint en daarvoor ook al van De Speelberg in Dranouter en Wulvergem. Het bijzondere aan zijn zaak was de combinatie van eetcafé met een levend museum. De talrijke bezoekers leerden iets bij over de geschiedenis van de streek en probeerden er tegelijk een spelletje uit. De zalen waren getooid met voorwerpen die het dagdagelijkse leven in de 20ste eeuw verbeelden.

Samen met Stef zelf en de gemeente Heuvelland zal CO7 werk maken van de registratie van de honderden zoniet duizenden voorwerpen die vandaag nog steeds deel uitmaken van de collectie ‘De Speelberg’. De zaken zullen binnen dit inventarisatietraject geordend, gefotografeerd, beschreven en professioneel verpakt worden. Hiervoor is CO7 actief op zoek naar geëngageerde vrijwilligers.

Wil je hier graag aan meehelpen? Ben je graag bezig met erfgoed, ben je geïnteresseerd in oud speelgoed, hanteer je graag oude voorwerpen of neem je graag foto’s? Alle hulp is welkom.

Tegelijkertijd zal er tijdens dit inventarisatietraject een kleine tentoonstelling plaatsvinden over het traject en geïnventariseerde topstukken in de kijker gezet worden.  

collectie speelgoedWAAR: Tentoonstellingsbox, Sint-Laurentiuskerk te Kemmel

WANNEER: Vanaf midden september 2018

CONTACT: Contacteer ons via koen.baert@heuvelland.be of 057/45.04.63.